Színes világ

4 strandtroll, akikkel már biztos te is találkoztál!

Mostanában némi kötelező jelleggel töltök időt a strandon. Sajnálkozom is ezen eleget, mert itt aztán kendőzetlenül, a maga meztelen valójában alkothatok képet kis társadalmunk fura élőlényeiről. Olyannyira, hogy gondoltam, a legkiemelkedőbb strandszörnyetegek megérdemlik, hogy magukra ismerjenek az alábbi kis írásban. 

 

 

1. A Honfoglaló

Biztosan kiütközik benne ősapáink vére. Első nap kiszúrja a legtökéletesebb helyet a strandon és onnantól abból nem enged. Mintha háza épülne ott nyomban, más be sem teheti a lábát. Ha módjában állna, akkor elkerítené. A probléma akkor van, ha esetleg későn ér le és valaki már elfoglalta a helyet. Ez persze a Honfoglalót cseppet sem zavarja. Általában népes családdal érkezik, 2-3 gyerek előre beizzítva, hogy viselkedjenek minél idegesítőbben, hátha akkor elűzik a többieket és kezdődhet a terjeszkedés. Először csak egy törölközőt tesz le. Ötüknek. A nagymama ülhet a padon a közelben. Aztán szép lassan, totál észrevétlenül kiszorítja a kedvenc helyére szemtelenkedőket. Jöhet egy táska, majd a vízből kirontó csuromvizes gyerek mintegy véletlen a békésen napozó szomszédra rázza magáról a vizet. Alig telik el egy-két óra, és nyert ügye van, mert már mindenki menekül a közelükből. Akkor végre kipakolhatják a 35 darab kistáskát, nagytáskát, elemózsiát, játékot, matracot, törölközőt, így biztosítva, hogy a nap hátralévő részében csak az övék legyen a terület. Már sötétedik mire elhagyják a helyszínt, bánatosan tekintve vissza, szent meggyőződéssel, hogy holnap reggel üresen fogja őket várni. 

2. Az Amőba

Többször említettem már, hogy a molettek társadalmi kasztját gazdagítom, de eszembe sem jutna úgy viselkedni a strandon, mint az Amőba. Először is, törvényt hoznék arról, hogy ki viselhessen nyilvános helyen bikinit. Ma már annyiféle, remek szabású, divatos fürdőruha van, egyberészes, tankini, pocaktakarós, amivel stílusosan, ízlésesen meg lehet jelenni a strandon, ráadásul kényelmesen. Egy bizonyos súly felett nem illik szerintem bikiniben járni. Csak épp az Amőbának fogalma sincs arról, mi ez a súlyhatár. Sajnos legalább annyi férfi van köztük, mint nő. Úgy gondolják, ez strand, ők most épp nyaralnak és mivel kicsi az esély, hogy ismerőssel találkoznak, így bármit megtehetnek. A legrosszabb a pasi, amelyik felveszi a szűk fecskét, amire aztán rálóg a hasa és teljesen eltűnik alatta. Úgy jár-kel a jó ízlésű emberek közt, mintha meztelen lenne. 

3. A Zombi

Akkor a legütősebb a dolog, ha apuka és anyuka is zombi, miközben legalább három gyerekkel jelennek meg. A Zombi úgy gondolja, hogy a strand a játszóház kiterjesztése. Vagyis, amint megérkezik, totál meg is feledkezik arról, hogy ő gyerekkel van itt. Neki most végre kikapcsolódás kell, ezért elmélyülten olvas, nyomogatja a telefonját, vagy épp elalszik. A gyerek meg játsszon egyedül, találja fel magát, hisz azért jöttek le a strandra. Szándékosan oda sem figyel arra, ha a gyereke üvölteni kezd,  úgy véli, majd csak elmúlik ha látja, hogy hatástalan. Arra persze nem gondol, hogy 50 méteres körzetben mindenkit megőrjít a kölök, aki úgy ordít, mintha nyúznák, pedig csak egy kis figyelemre vágyik. 
Ha esetleg megpróbálkozik azzal, hogy odamegy a szülőjéhez, kérdezni valamit, vagy játszani hívni, akkor jó esetben kap egy motyogást, vagy egy enyhe arrébb lökést: “nem látod, hogy pihenek, hagyjál már!” 
Végső megoldásként, mikor már neki is ciki, ahogy néznek rá a környezetében, a Zombi végül a gyerek kezébe is nyom valami kütyüt, abban reménykedve, hogy lefoglalja és csöndben marad. 

4. A Tökéletes

Trendi, divatlapból kivágott fürdőruhában jár, a nő derekán divatos strandkendő, vagy nyári ruhácska, a férfin menő, márkás póló, szexi fürdőnadrággal, a gyerekek is még alig totyognak, de már tudják, csak a méregdrága a menő. Mindenből van neki, amit csak a reklámújságban látni lehet, nehogy elmaradjanak mások szemében. Kissátor, nagysátor, gumicsónak, hűtőláda, felfújható fekvőhely, óriás, pihepuha törölköző. A lényeg, hogy már messziről látszódjon, ők megengedhetik maguknak mindenből a legjobbat és legújabbat. 
Természetesen, a gyerekek is tökéletesek, hibátlanok, soha nem lehet őket felelősségre vonni semmiért. Ha rálépnek más strandolókra, ha hangosan kiabálnak minden ok nélkül, ha előrefurakodnak a sorban, akkor sem lehet szóvá tenni, mert a szülők részéről azonnal érkezik a szitokcunami, hogy márpedig az ő gyereke nem lehet a hibás és biztosan nem csinált semmi rosszat. Mindenkinek az idegeire mennek és megkönnyebbülés ha végre odébbállnak. 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!