Színes világ

10 mondat, amivel biztos, hogy te is bántod a gyereked, ha kövér!

Én is gömbölyű voltam egész életemben, kicsi gyerekként is. Ezért teljesen együtt tudok érezni azokkal a nőkkel, akik a Twitteren elindított kampányra reagáltak. Sally Bergensen indította, aki egy sportfelszerelés-hálózat tulajdonosa és gyerekként maga is kövér volt. Úgy gondolta, ideje felnyitni a szemeket, hogy ha valaki túlsúlyos, akármilyen okból is, akkor milyen borzasztó dolgokat vágnak a fejéhez pont azok, akiknek inkább szeretniük kéne. Anyáink, apáink, nagyszüleink, testvéreink, barátaink, mind azt hiszik a “szeretet nevében” joguk van ilyen kegyetlenségeket vágni a fejünkhöz. 

 

 

Felnőttként már csak-csak elboldogulunk ezzel és visszavágunk, de gyerekként ezt átélni egy igazi tragédia. Vajon belegondoltak valaha is ezek az emberek, hogy milyen káros, amit kiejtenek a szájukon? Ha csak egyetlen embert ráébresztett és nem mond ilyet többet a lányának, barátjának, feleségének, unokájának, már megérte megírni… 

 

1.  “Milyen szép kislány lehetnél az arcod alapján ha nem lennél ilyen csúnya kövér!”

2. “Ha lefogysz végre, akkor valaki majd biztos szeretni fog.”

3. “A te testalkatod nem alkalmas arra, hogy  ezt csináld!” (ha épp kövéren is sportolni, hegyet mászni, táncolni szeretnék)

4. “Szembe kell állnod a tükörrel meztelenül, mert csak ekkor látod be igazán, milyen nagyon kövér is vagy!”

5. “A fiúk nem akarnak kövér lányt. Lejjebb kell adnod az elvárásaidból és örülni, ha egyáltalán valaki szóba áll veled!”

6. “Olyan undorítóan kövér vagy és nem tudok rád normálisan ruhát venni! Szégyent hozol rám!”

7. “Nem vehetsz fel bikinit, mert a kövér kislányoknak azt nem illik hordani!”

8. “Már megint híztál?”

9. “Kapsz egy kis extra zsebpénzt, ha lefogysz 5 kilót!”

10. “Azért nem fázol, mert a hájas tested melegít.”

Talán el kellene gondolkozni azon, hogy ez az egyik legsúlyosabb diszkrimináció, ami a mai társadalmunkat jellemzi. Csak mert kövér vagy nincs jogod az álommelóhoz, ahhoz, hogy megfelelő párt találj, csinosan öltözködj és azt edd, amit szeretnél. Azért olyan komoly probléma, mert már fel sem tűnik, amikor lenézel egy kövér embert. Te nem vagy az és úgy gondolod, ezzel fölötte állsz, jogot formálsz arra, hogy beszólj neki, anélkül, hogy ismernéd a történetét. 

Egyetlen embernek sem lenne szabad bármilyen hátrányt szenvednie csak azért, mert 120 kg és nem 56! 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!