Színes világ

Divatos, vagy undorító ez a szokás a gyerekünkkel?

Netes barangolásom közben futottam bele ebbe a posztba, ami a szájrapuszit taglalja.  Nagyon érdekesek voltak a kommentek a poszt alatt:

 

 

“Volt olyan ismerősöm aki még huszonéves fejjel is szájra puszit adott az anyjának én meg csak lestem hogy mi??? Én egyszerűen nem tudom megszokni.”

Szerintem nincs semmi baj ezzel, amíg csak az anyuka meg az apuka csinálja. Nem csókolják a gyereket, hanem csak puszit adnak, a kettő nem ugyanaz.”

A kisfiam 3éves lesz.Kb.fél éve jutott el oda,hogy szeret ölelni nem csak hagyja és puszit is adni.Én vagyok az egyedüli,akinek mindig a száját puszilja meg.Valamiért úgy érzem fontos neki.Nekem is fura volt,de hagyom,mert tényleg látom,hogy fontos neki.Viszont ha picit nagyobb lesz,akkor szépen az arcra puszi fele terelem.”

Szóval van jónéhány vélemény a témában. Számomra nagyon bizarr, hogy most már a filmek/sorozatok is átvették ezt a szokást, hogy búcsúzáskor szájoncsókolják a kisgyereket. Teljesen fölöslegesnek találom. Mégis azt veszem észre, hogy egyre több családban számít normálisnak, hogy az anyuka nem csak otthon, elköszönéskor, vagy megérkezéskor csókolja szájon a kicsit, de nyilvános helyen is. Sőt, azt még furábbnak tartom, hogy az apukák is ezt csinálják. 

Azon is elgondolkodtam, hogy mik a szabályok, ha vannak egyáltalán? Hány éves korig tűnik normálisnak, van egy életkor, amikor már szülőnek és gyereknek is ciki? Aztán hogy van az, hogy anyuka és lánya, vagy fia között elfogadottabb, mint apuka és a gyereke között? És mi van akkor, ha a nagyszülők így tettek a szülőkkel, szóval az unokákkal is így szeretnének? Megengedhető nekik, vagy őket mindenképp le kell beszélni a dologról? 
És tényleg valós az, hogy a szájrapuszi által pl. egy csecsemő sokkal könnyebben kap el valamilyen fertőzést?

Volt még egy komment, ami legközelebb állt az én véleményemhez:
“Számomra kicsit bizarr, de lehet, hogy azért, mert nincs gyerekem. Lehet ha lesz, akkor máshogy gondolom majd?!”

Ti mit gondoltok erről? Nálatok ez szokás, vagy el sem tudjátok képzelni?

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!