Színes világ

7 múlt századi praktika, ami még most sem ment ki a divatból!

A technológia korában, amikor szinte naponta fedezünk fel új dolgokat gyakran elfelejtjük, hogy bizony néha a régi, jól bevált módszer a legmegfelelőbb egy probléma megoldására. 

 

 

8 olyan pofonegyszerű és varázslatos trükköt hoztam, amit már nagyanyáink is ismertek és még ma is sikerrel használhatjuk őket. 

1. A hervadó virágok megmentése

A legegyszerűbb, ha a virágot forró vízbe állítjuk és egészen addig hagyjuk benne, míg a víz ki nem hűl. Ezután a szár végét levágjuk és máris olyan, mintha most szedtük volna a kertből. 

Flowers GIF - Find & Share on GIPHY

2. A tökéletesen tiszta üveg titka

Velem is sokszor előfordul, hogy egy boros, vagy szörpös üveget nehezen tudok teljesen kipucolni. Remek módszer, ha beleszórunk az üvegbe némi homokot, kavicsot, vagy mondjuk tojáshéjat, arra engedjük a vizet és a palack tetejét befogva jól összerázzuk. Tuti minden szennyeződés eltűnik!

3. A törékeny tojás főzési titka

Megtörténhet, hogy kissé ügyetlenek vagyunk és mikor a tojást a vízbe tesszük főni, akkor megreped a héja. Ha egy kis ecetet öntünk ilyenkor a főzővízbe, akkor a tojásfehérje nem folyik ki a résen át és nem lesz a tojásunk tiszta víz belül, hanem szépen megfő. 

4. Fájdalommentes szálkaeltávolítás

Ha a tenyerünkbe fúródik egy szálka és sehogy sem sikerül eltávolítani, akkor csupán annyit kell tennünk, hogy egy kisebb üvegbe forró vizet teszünk, majd a száját arra a részre szorítjuk, ahol a szálka van. Miközben a víz hűl vákuum keletkezik, ami kihúzza a szálkát, amit aztán már könnyű eltávolítani. 

5. Üvegszilánkok tökéletes eltávolítása

Sokszor okoz bosszúságot ha eltörünk egy poharat, hogy néha még napok múlva is előkerül – többnyire a talpunkba fúródva – néhány aprócska szilánk. Ezt megelőzendő egy nedves törlőkendővel szedjük össze a törött üvegdarabokat, így tuti minden darabja a szemétbe kerül. 

6. Az összeragadt poharak szétválasztása

Ha mosogatás közben két pohár egymáshoz ragad és kézzel nem tudjuk szétszedni, akkor szimplán csak tartsuk az alsót a forró mosogatóvízbe, a felsőt pedig kezdjük el megtölteni hideg vízzel a csapból. A különböző hőmérséklet hatására szétválnak és máris mehet tovább a mosogatás. 

7. A nagyi vázájának megóvása

A lakásban dekorációként használt értékes porcelán edények, vagy vázák gyakrabban vannak kitéve balesetnek. Elég egy óvatlan mozdulat és leeshetnek, bosszúságot okozva, hiszen ha eltört össze lehet ugyan ragasztani, de már nem lesz ugyanolyan. Ezt megelőzendő érdemes egy kis homokot tölteni az edény aljába, ezáltal sokkal stabilabban fog a helyén állni, kisebb az esély rá, hogy leesik és összetörik. 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!