Színes világ

Mennyire ismered a leghíresebb magyar ételeket?

Ha azt mondom, gulyásleves, lecsó, túrós csusza, akkor mindenki rögtön nyalja a szája szélét és pontosan tudja, milyen ételről beszélek. Vajon az elkészítésük, a történetük, a hozzávaló alapanyagok is ilyen könnyedén mennek?

 

 

Az alábbi kvízből rögtön kiderül. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A képen lehet édeskáposzta, vagy savanyú is. Egyben savanyítjuk az egész fejet (kivágva a torzsát), a gyalulttal együtt.

  2. Éva Dallos Bihari says:

    Ez egy jó játék volt, 16-ból 16 isteni kaját találtam el, a nyálam is csorgott.

  3. Viktória Horváth says:

    Márpedig a szabolcsi töltött káposzta az bizony édeskáposzta levelébe töltődik!!!

  4. József Ottó Pobrányi says:

    A HORTOBÁGYI az nem húsos, hanem HORTOBÁGYI PALACSINTA!!!!!! Azért Hortobágyi, mert húsos ( csirkepörkölt ) Ez a kiírás, hogy hortobágyi húsos palacsinta kb olyan, mintha azt írnák, hogy temesvári zöldbabos szelet, vagy bácskai lecsós rizseshús….

  5. Editkee says:

    A töltöttkáposztát édeskáposztából is csinálják úgyhogy akkor is 10-ből 10.

  6. Katalin Besze says:

    Smarni? Életemben nem hallottam, de most megtanultam……a töltött káposztásnál én is kicsit elgondolkodtam, mert én ugyan a szabolcsi/hajdúságit szeretem, de az ország nagy részében a savanyú káposztást készítik. 🙂 Így lettem 15/16. 🙂

  7. Szem Angyal says:

    Zsivkof Katalinnak teljesen igaza van! A szabolcsi paradicsomos töltött káposzta, bizony édes
    káposztába van töltve!

  8. Éva Tolnayné Nagy says: (előzmény @Zsifkov Katalin)

    Túl a töltött káposzta dilemmán. A kaiser smarni, mint a leghíresebb magyar ételek egyike? Talán az Osztrák-Magyar Monarchiában…

  9. Koroknainé Takács Veronika says:

    16/16 😀 Ne lovagoljatok már az édes vagy savanyún.. én például nem tudtam hogy Szabolcs-ban édessel csinálják… én is ennyivel okosabb lettem, de most nem lehet nekiállni szőrőzni hogy emitt meg lilával, vegyesen vagy kel-ből csinálják… 🙂 ez egy kvíz!!! nincs tétje!! Szerintem jó kis kvíz volt 😀 és ezzel zárom is soraimat

  10. Zsolt Orosz says: (előzmény @Éva Tóth)

    Töltött káposzta! Édesből úgymint savanyúból! Ebben az esetben mindkettő válasz helyes lenne!

  11. Látom, hogy a hozzászólók jó része szabolcsi és az ottani káposztát reklamálja…))) Ez egy országos kvíz, miért is kellene kiemelni, hogy savanyú káposzta, DE kivéve Szabolcsban?…))) Azért nem két megyéből áll az ország.

  12. Marcsi Tóth says:

    Szia! Legalább annyit TUDJ,hogy a Szabolcsiak édes káposztából csinálják a töltött káposztát és nem csak nyugat van mert én Sopronba költöztem és itt imádják az édes káposztás töltött káposztát! De egyszerűbb lett volna ha nem ezt a kérdést teszed fel! Köszönettel: Marcsi

  13. Annyit jegyeznék meg, hogy a kérdés töltött káposztára vonatkozik, nem a szabolcsi fajtájára, van sok elkészítési módja, a legtöbbnek hozzávalója a szálas savanyú káposzta, azt hogy mibe töltik tájanként, és ízlés szerint változik

  14. Katalin És Béla Harsányi says:

    Csak a töltött káposztát nem találtam el,de a képen édes káposzta van,én is így készítem!!Lehet savanyú káposztába is tölteni!!Ki így ki úgy! 🙂

  15. Tímea Sikli says:

    Megjegyezném, hogy az egyetlen kérdés amin elvéreztem, az a töltött káposzta volt. És itt nem is értek egyet a választással, szabolcsi lévén mi mindig édes káposztába töltjük, soha nem használunk savanyú káposztát!

  16. bocs, hogy beleszólok, de a szabolcsi lehet édes lehet savanyú nem ettől szabolcsi, hanem attól, hogy paradicsomos és ez határozza meg, ezért csak egy helyes válasz jó!!!

  17. Lisa says:

    Mindegyikre jó választ adtam, de ezek a kérdések egyszerűen nevetségesek. Rona, nagyon gyenge ez a blogod!

  18. Igen, de én a klasszikusra gondoltam, ami leginkább a köztudatban forog.
    Én is ismerem a szabolcsi töltött káposztát, akkor úgy tettem volna fel a kérdést. 🙂 Meg, amúgy is, a többi túl könnyű volt, kellett bele egy kis nehézség. 😉

  19. Zsifkov Katalin says:

    A VALÓDI szabolcsi töltött káposzta az bizony édes káposztából készül. Anyai nagymamám onnan származik, jártam ott párszor és láttam, hogyan készül. Mindig édesből csinálták. De lehet készíteni töltött káposztát mindkettőből, úgyhogy ez így nem túl jó, mert több helyes válasz lehetséges.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!