Színes világ

8+3 érdekes tény a 83 éves Bodrogi Gyuláról!

Hihetetlen, hogy a mai nappal már 83 éves lett Magyarország egyik legkarakteresebb és legismertebb színésze, rendezője. 

 

 

Nekem először a Linda sorozatból maradt meg, ahol Linda apukáját alakította Pécsi Ildikó mellett és mindig is nagyon kedveltem a hangját, az előadásmódját, az egész embert úgy, ahogy van. 

Emellett pedig szinkronhangként adott még számomra sokat, tévedhetetlenül felismertem, ha egy-egy szereplő az ő hangján szólalt meg. És itt máris következik az első érdekesség:

1.  Sokan emlékszünk még a Furcsa párra? Nos, érdekes egybeesés, de bizony Bodrogi Gyula mindkettejüket szinkronizálta, Walter Matthaut 1995-ben a Fűhárfa című filmben, Jack Lemmont pedig A rosszhírű háziasszonyban 1962-ben. 

Gene Kelly, Jack Nicholson és Gene Hackman is többször megszólalt az ő hangján. 

2. 19 alkalommal díjazták munkásságáért, többek között Kossuth- és Jászai Mari-díjjal, valamint a Nemzet Színésze díjjal. 

3. A színház és film világa mellett az írásba is belekóstolt, két regénye jelent meg, az egyik 1993-ban A vadász néha főz is – vadásztörténetek, receptek címmel, a másik az Irka firka 2009-ben. 

4. Pályája kezdetén, az ötvenes években néptáncosként lépett fel, a SZOT együttes szólótáncosa volt. 

5. Az Üvegtigris első és második részében is feltűnt, Lali apját alakította. 

6. Első felesége Törőcsik Mari volt, a második Voith Ági. Utóbbival 35 éve nem élnek együtt, mégis gyakran egy párként emlegetik őket. Voith Ági ugyanis Döme Zsolt zeneszerzővel él több, mint 30 éve, de úgy gondolja a család, az unokák és a közös munka egy életre összeköti őket. 

7. A valóságban egy fia van, Ádám, de egy másik dimenzióban ő bizony kétszeres, lányos apa. Először Linda apukáját alakította a sorozatban, majd egy butus reklám kedvéért vállalta a következő mondatot: “Végül a lányom családja lett  a családom.”

Ebből még családi perpatvar is kerekedett, hisz Ádámnak kicsit rosszul esett, hogy “lecserélték”. Ő egyébként sosem akarta követni a színpadon híres papáját, de úgy tűnik a kisebbik unoka, a kislány bizony színpadra termett. 

8. Alig néhány hónapja szívműtéten esett át, ennek ellenére úgy érzi, nem fog rajta az idő, a lelke még mindig fiatal. 

+1 Ilyen csodálatos két unokája, Bence és Enikő:

+2 Süsüként felnőtt és gyerek egyaránt rajongott érte

+3 Szívdöglesztő férfi volt fiatal korában

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!