Színes világ

10 cipő amit még egy cipőmániás sem húzna a lábára!

Alapvetően nem vagyok egy nagy cipőrajongó amúgy sem, nem áll itthon hegyekben a meglátottmegszeretettegyszerfelvett cipő. Úgy gondolom, amit a lábamra húzok legyen kényelmes, vízálló, biztonságos és évszaknak megfelelően meleg, vagy jó szellőzésű.

 

 

Persze, azt is el tudom fogadni – ha megérteni nem is – hogy vannak híresek és kevésbé híresek, akik cipőholisták és minden héten kell egy új pár. Azért abban egészen biztos vagyok, hogy az alább bemutatott borzadályokat még ők sem vennék fel. Ahogy nemrégiben kiderült, a párizsi divathéten már sikerült hülyét csinálni a férfiakból, úgy látszik, a nők sem ússzák meg. Mintha a divattervezők azt tűzték volna ki célul, hogy teljesen elkorcsosuljon az emberiség. Képtelenségnek tartom, hogy ezekben a cipőkben lehet állni, menni, vagy mondjuk kibírni egy munkanapot. 

1. Patacipő pisztollyal – vagy mi…

Az már csak hab a méregtortán, hogy egy szerencsétlen patás a lábát adta azért, hogy a cipőt megalkothassák. Hihetetlen, hogy valaki képes volt ezt a förmedvényt a lábára húzni, sőt, az is, hogy úgy tűnik nem csak egyetlen verzióban készítették el. Választhatunk tehén és kecskepata között. Ti melyiket kéritek?

gun-shoes-revolver-heel-sad-hill-newsB1Sjl
< >

2. Csizma maradék bakelitből? 

Szerintem a térdig érő, fekete, sok csatos csizma igazán szexi. Főleg a hálószobában képes felforrósítani a hangulatot. Az alábbi cipő viszont olyan, mintha nagyon dögös akarna lenni, csak nem sikerül sehogy. Biztos az sem véletlen, hogy a modellt ülve fényképezték, képtelenség lehet járni benne. Akkor meg mi értelme van?

3. A lábszagmentesítő cipő

Ezt az egyetlen előnyét bírtam felfedezni, hogy ebben legalább tuti nem büdösödik az ember lába. Viszont szerintem a spanyol csizma – mármint a középkori kínzóeszköz, ami egy olyan cipő volt, amit belülről kivertek szögekkel, majd közé szorították a lábat – pihepuha kényeztetés ahhoz képest, amit annak kell kiállnia, aki ezt felveszi. A karmos sarkú pedig kifejezetten életveszélyes, sőt, tuti, hogy megtalál vele minden kutyakakit az aki képes felhúzni.

shoes071265747017-mm6
< >

4.  A tűsarkú békaúszó

De tényleg. Tudom, ha nem lenne itt a kép, akkor ti sem hinnétek el, hogy valaki képes volt ezt a szörnyszülöttet megalkotni. Belenéznék annak a fejébe, aki ezt kitalálta, sőt, ahogy látszik a fotón, még színválasztékot is tervezett belőle. Vajon mi motiválhatta? Szerintetek?

5. A gyerek ellopott játékkockái 

Valami ilyesmire hajaz legalábbis az alábbi két pár cipő. Lehet, hogy edzőcipőnek találták ki? Mármint, aki ebben akár 10 métert is képes megtenni, annak tuti, hogy bivalyerős vádlija lesz pillanatokon belül. A súlyzós edzés már lejárt lemez, mászkáljunk ezekben a brutál cipőkben az erősítéshez. Kipróbálnátok?

 

3035672da4e4075eb96e5cff59da0a3bGeometric-Platforms-Shoes
< >

6. Polip tűsarkú

Egyszerűen eszméletlen! Végre egy cipő, ahol viszont megszólal a készítő, aki – ki hinné – olyan celebek cipésze, mint Lady Gaga. Végülis, aki nyers húst képes volt magára pakolni ruhaként, annak egy ilyen cipő totál hétköznapi lehet. Szóval, Kermit Tesoronak az  volt a célja, hogy “bonyolult” cipőket alkosson. Állítása szerint. Hát, nem tudom mióta szinonima a bonyolult a rondára és a használhatatlanra. 

7. Tornacsuka-nadrág

Igen, így, egyben. A vicces az, hogy ebből tényleg divat lett. Ugyanis, Will Smith lánykája, Willow egy ilyen, neonrózsaszín verzióban jelent meg a 2010-es Kid’s Choice díjátadón és mivel nagy trendgurunak tartják a kislányt, ezért aztán elterjedt. Remélhetőleg hozzánk nem gyűrűzik be a trend… Brutál lehet ezt minden alkalommal derékig végigfűzni szerintem.

Willow-Smith-Converse-Extension-1-sneaker-pantsconvpantshoesconverse_e-2
< >

8. Fogtalpú cipő

Talán az egyik legbizarrabb az egész kollekcióból, bár piros, pántos formájával először egész ártatlannak látszik. Egészen addig, míg rá nem jövünk, hogy a talpa fogakból áll. A tervező cég szerint a cipő a “ragadozóknak” készült, hogy tudják, nincsenek egyedül a világban. Fel nem foghatom ezt a nyakatekert hitvallást. A kollekció elkészítéséhez több, mint 1000 fogat használtak fel. Igen, igaziakat… 

fantich-young-2fantich-young-shoes-18fantich-young-shoes-09fantiche_stilletto02
< >

9. Cipő gyökereknek

Iris Van Herpen, dán cipőkészítő álmodta meg ezeket a lábbeliket. Azt nyilatkozta, hogy  a természet ősereje ihlette meg, ezért készültek a fák gyökereit imitáló “alkotások”. Elképzelem, ahogy próbálom a lábam belepréselni egy ilyenbe, aztán járni benne. Nem… mégsem tudom még csak elképzelni sem, hogy ilyet tennék. 

10. Kutyaláb-cipő

Ettől a verziótól konkrétan hányingerem támadt. Úgy néz ki, mintha az aki felvette pincsivé akarna válni, de egy rosszul sikerült varázslat után csak a lábát sikerült átváltoztatni. Gyenge idegzetűek csak kezükkel eltakart szemük mögül lessék meg óvatosan. Azon már nem is akarok elgondolkozni, vajon hogy készülhetett… 

Nos, van ezek között akár egyetlen egy is, amit felvennétek?

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!